V ponedeljek, 6. 1. 2020, so v Dobri Potezi Zavod TiPovej!, Zavod BOB in Mladinska postaja Moste organizirali atraktivno popoldne z naslovom »Skozi igro o kariernem razvoju«. Z udeleženci so preko različnih družabnih iger raziskovali svoje interese in močne točke, odkrivali specifična znanja, ki jih potrebujejo za določene poklice ter debatirali o raznovrstnih okoljih in učnih priložnostih, kjer lahko svoje kompetence še nadgradijo.

Udeleženci so spletli nova prijateljstva in preko kariernih iger Odkrij Leo, Ciljamo cilje, Semena sprememb, Odkrij svoj poklic, Dixit in druge; prepoznavali svoje osebnostne lastnosti in kompetence, ki jih potrebujejo tako za uspešen karierni razvoj kot tudi pri kreativnem soočanju z izzivi v vsakdanjem življenju nasploh.

Na zaključnem krogu so udeleženci povedali, da jim je bilo druženje prijetno in koristno za njihovo nadaljnje razmišljanje o svojih veščinah in okoljih, kjer so potrebne. Všeč jim je bilo, da so imeli priložnost indirektno razmišljati o tem, kaj jih veseli in kako vidijo razvoj svoje (bodoče) poklicne poti. Pogovori ob igrah pa so jim pomagali oceniti in bolje razumeti tudi njihove pretekle izkušnje in odločitve. Vsi so se strinjali, da bi omenjeni dogodek lahko organizirali še kdaj.

Izvajalci: Zavod TiPovej!, Zavod BOB, Mladinska postaja Moste
Vir fotografij: Zavod TiPovej! FB