Javni zavod Mladi Zmaji ustvarjamo okolje, kjer mladi odraščajo v odgovorne, ustvarjalne, spoštljive ter spoštovane državljane, so vključevalni in se povezujejo. V vseh četrtnih skupnostih bomo zagotovili program in poskrbeli, da so Mladi zmaji nepogrešljivi glas mladih in soustvarjalec življenja lokalnih skupnosti. Odkrito se spogledujemo z mednarodnim okoljem in postavljamo temelje za mladinski center, mladinsko delo, organiziranje in življenje, kjer se bodo dnevno govorili jeziki slikovitih kultur sveta.

RELEVANTNE IZKUŠNJE IN REFERENCE

Mestni inkubator:

uresničevanje idej za ustvarjalno, solidarno in zeleno Ljubljano.

Mladi imajo izjemen potencial ustvarjanja rešitev za izzive skupnosti, v katerih živijo. Potrebujejo le prostor, znanje in zaupanje.

Verjamemo, da so mladi znanilci sprememb in da s pravim pristopom lahko bistveno prispevajo pri soočanju z današnjimi družbenimi izzivi.

Mestni inkubator je glas mladih v mestu, je učno-delovno okolje, kjer so dovoljene napake in je prostor, kjer se  udejanjajo vizije prihodnosti.

Program: kaj je dobro in je lahko še boljše?

Ideje mladih spreminjamo v projekte in pomagamo pri njihovi uresničitvi. Program sestavljajo delavnice, mentorstvo in finančna podpora za izbrane projekte mladih od 18 do 29 let v Ljubljani. Program je zasnovan z mislijo, da mladim pomaga začrtati pot do življenjske in profesionalne izkušnje, dela ali službe in prispevanja k boljši kakovosti življenja v mestu. Mlade vabimo, da se pridružite Idejalistom in uresničite ideje, s katerimi bi radi izboljšali življenje v prestolnici. Program ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’ je vzajemna učna izkušnja za udeležence in izvajalce programa. Mladi zmaji program pripravljajo v sodelovanju s TiPovej! Zavodom za ustvarjalno družbo.

POSLANSTVO IN VIZIJA

Ustvarjamo okolje, kjer mladi odraščajo v odgovorne, ustvarjalne, spoštljive ter spoštovane državljane, so vključevalni in se povezujejo. V vseh četrtnih skupnostih bomo zagotovili program in poskrbeli, da so Mladi zmaji nepogrešljivi glas mladih in soustvarjalec življenja lokalnih skupnosti. Odkrito se spogledujemo z mednarodnim okoljem in postavljamo temelje za mladinski center, mladinsko delo, organiziranje in življenje, kjer se bodo dnevno govorili jeziki slikovitih kultur sveta.