Ali migranti v Sloveniji lahko ustanovijo s. p., podjetje z omejeno ali neomejeno odgovornostjo, zadrugo? Kaj za to potrebujejo in katera pravna oblika je prava zanje?

Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU in Zavod BOB vas v okviru projekta BEST (Spodbujanje podjetniških veščin kot orodje za vključevanje migrantov na trg dela) vljudno vabita na izobraževanje mentorjev, ki bo potekalo

v četrtek, 4. 3. 2021, med 10.00 in 14.30 preko spletne platforme Zoom.

Na začetku vam bomo na kratko predstavili glavni namen in cilje projekta, zatem pa bodo potekale interaktivne delavnice na temo socialnega in migrantskega podjetništva ter podpore migrantom na področju vključevanja na trg dela v praksi. Hkrati nas bodo tudi zanimale vaše izkušnje in mnenje, saj nam kot posamezniki z izkušnjami na tem področju pomagate soustvarjati projekt v lokalnem okolju, kjer tudi sami izvajate aktivnosti s področja integracije migrantov.

Jezik delavnice bo slovenščina. Povezavo do dogodka boste nekaj dni prej prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli na prijavnici.

Prijazno vas vabimo, da svojo prijavo oddate preko Google obrazca do torka, 2. 3. 2021.