Na prvi pogled izgleda, da morda zasledujem kariero biologa, zoologa ali pa kakšen drug profil, ki se ukvarja z lepoto naše narave. Vendar sem želela prikazati študij psihologije in poklic psihologa kot raziskovanje svoje narave, ki je zabavna in pustolovska, a hkrati velikokrat zahteva, da si obujemo škornje in »zabredemo« v neznane, včasih blatne, vode ali pa oblečemo laboratorijski plašč ter enostavno naredimo življenjski eksperiment.

Svojo »karierasto« srajco sem opremila s svojo začetnico in jo okrasila. Slednje je bila moja prispodoba, kako je študij psihologije in zasledovanje moje strasti spremenil mene. Morda se na prvi pogled sprememba ne vidi, saj če pogledaš sprednjo stran srajce, je ostala enaka, a potrebno je pogledati tudi ozadje in proces, kjer pa se pokažejo resnične spremembe.

Sem pa mnenja, da je tako tudi na splošno pri razvijanju in zasledovanju svoje kariere. Veliko stvari moramo preizkusiti, raziskati svoje potenciale, močne in šibke točke, ter ta znanja naposled uporabiti v svoj prid. Seveda lahko to raziskovanje opravimo sami, a kaj, ko so vse stvari lažje z malo pomoči. Ravno tukaj ti lahko priskočijo na pomoč razne nevladne organizacije in nenazadnje tudi šole, ki ti ponudijo razna orodja in so ti lahko v pomoč pri raziskovanju zgoraj naštetega.