Pobudnik in koordinator mreže:
Zavod Nefiks

Na Zavodu Nefiks spodbujamo kariernega razvoja mladih, zato s tem namenom izvajamo različne aktivnosti po vsej Sloveniji - karierne klube v srednjih šolah, enkrat letno organiziramo tradicionalen Nefiks karierni dan ter poletni karierni tabor.

TiPovej! sodeluje pri kariernem razvoju mladih skozi proces »od ideje do uresničitve«, kjer spodbuja razcvet njihovih idej, ki prerastejo bodisi v zaposlitve bodisi organizacije in podjetja, ter skozi delavnice Osebni model razvoja, ki mladim pomagajo odkriti njihovo vrednost in kako jo predstaviti in zagotoviti drugim.

Ker smo mlad mladinski center, trenutno delujemo bolj v smeri (spletnega) informiranja in usmerjanja mladih o možnostih kariernega svetovanja. Pri delu z mladimi se pri nas specializiramo na projektno učenje. Mladinski delavci pa mladim vseskozi nudijo pomoč in podporo.

Preko izvajanja različnih projektov karierne orientacije smo usvojili veščine, ki nam pomagajo odgovarjati na potrebe mladih po programih projektne orientacije. Preko vključevanja v mladinska centra Bob in Ulca mlade usmerjamo v programe in projekte (v okviru Zavoda Bob in širše), ki odgovarjajo na specifične potrebe posameznika. V naslednjih mesecih pa bomo mlade vabili tudi v program PRiKAZ.

Na Zavodu Voluntariat spodbujamo karierni in osebnostni razvoj mladih preko (mednarodnega) prostovoljskega dela. Seveda je prostovoljstvo veliko več kot pridobivanje izkušenj in referenc, kljub temu pa je pomembno, da mladi ozavestijo kaj so pridobili zase in katere kompetence so razvili. To spodbujamo predvsem preko Erasmus+ programa (Projekti prostovoljstva) in Kluba prostovoljcev.

Mladinska mreža MaMa je vključujoča nacionalna mrežna organizacija akterjev mladinskega dela v Sloveniji in skrbi ter zagovarja interese in potrebe mladinskih centrov po Sloveniji. Je učeča se organizacija, ki s profesionalnim pristopom do dela ter družbeno odgovornostjo in proaktivnim delovanjem usmerjenim v vsebino, prispeva k razvoju celotne skupnosti, še posebej za mladega človeka. Trenutno v svoji mreži združuje 50 mladinskih centrov.

Zavod Voluntariat

Zavod Voluntariat
Bežigrad 6
1000 Ljubljana

Zavod Nefiks

Zavod Nefiks
Ob dolenjski železnici 12
1000 Ljubljana

Zavod Bob

Zavod Bob
Robbova ulica 15
1000 Ljubljana

Javni zavod mladi zmaji - center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih

Javni zavod mladi zmaji – center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih
Resljeva cesta 18
1000 Ljubljana

MLADINSKA POSTAJA MOSTE

MLADINSKA POSTAJA MOSTE
Zaloška cesta 55
1000 Ljubljana

TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo

TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo
Trg prekomorskih brigad 1
1000 Ljubljana

Mepi - mednarodno priznanje za mlade, zavod za podporo in vsestranski razvoj mladih, Ljubljana

Mepi – mednarodno priznanje za mlade, zavod za podporo in vsestranski razvoj mladih, Ljubljana
Litostrojska 52
1000 Ljubljana

Zavod Mladinska mreža MaMa

Zavod Mladinska mreža MaMa
Gosposvetska cesta 5
1000 Ljubljana